Nicole Deputter

 

” To teach is to learn, over and over again”

Van kind af aan was  ik creatief bezig : tekenen, schilderen en nu later vooral kalligrafie.

Na mijn studies reklametekenen te Mechelen volgde ik nog vier jaar avondschool in de tekenacademie te Leuven .

Schilderen op doek , tekenen, aquarel en allerhande creatieve technieken volg ik nog op regelmatige basis in losse workshops en of stages.

Vanaf 1989 ontdekte ik  kalligrafie bij Joke van den Brandt ,nog steeds mijn grote voorbeeld,  zij gaf me de passie voor letters mee.   Het inoefenen van een lettertype, verschillende schriften van formeel over informeel naar expressief, spelen met lijnen, kleuren en materiaal.   Een tekst in inkt of verf op papier, oneindig samenbrengen tot een mooi geheel.

In een snelle digitale wereld is kalligrafisch schrijven  van een tekst of gedicht een rustpunt. Het is immers zoveel meer dan alleen maar schoonschrift, kalligrafie krijgt naast de hand ook een beetje de ziel van de kalligraaf mee.  Met  last but not least de hartverwarmende waardering van de ontvanger van een werkje of kaart.

Bij verschillende bekende kalligrafen uit Belgie en het buitenland volg ik lessen en al een paar jaar geef ik ook zelf cursussen , eigen werk wordt regelmatig tentoongesteld op allerlei locaties en kunsttentoonstellingen .

De pagina’s van het gastenboek en oorkondes van KU Leuven, Stad Leuven , Aarschot en provincie Vlaams-Brabant,  e.a. zijn door mij geschreven.

Wenskaarten voor verschillende gelegenheden van mijn hand en gedrukt bij Nelma te Linden, zijn verkrijgbaar bij -Vanmol  Texaco te Boutersem of Cockx te Herent.

nicoledeputter@telenet.be

016 46 32 33 of  0495748227

 

 

6 gedachtes over “Nicole Deputter

 1. Beste Nicole,

  nu de kinderen het huis uit zijn wil ik heel graag een cursus kalligrafie volgen. Geef je soms ook cursus in Bonheiden of Mechelen?

  Vriendelijke groet,

  Hilde Tampère
  0494/41.90.20

  1. Beste,

   voor kalligrafielessen in jouw buurt kan je best informeren naar “An Vanhentenrijck” uit Bonheiden, daar kan je zeker terecht
   groetjes Nicole

 2. Hallo Nicole, ik zag dat er een lessenreeks gestart is op 22 oktober. Kan ik eventueel op 29 oktober nog invallen en wat is de prijs aub? Groetjes. Michele

 3. Hallo, graag zou ik een opleiding kalligrafie willen volgen, niet online maar echte lessen. Ik ben van de omgeving Nijlen.
  Waar kan ik eventueel terecht en wanneer starten de lessen?
  Alvast bedankt!
  Mvg.
  Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *