Nicole Deputter

Ons gezin & Tina

” To teach is to learn, over and over again”

Van kind af aan was  ik creatief bezig : tekenen, schilderen en nu later vooral kalligrafie.

Na mijn studies reklametekenen te Mechelen volgde ik nog vier jaar avondschool in de tekenacademie te Leuven .

Schilderen op doek , tekenen, aquarel en allerhande creatieve technieken volg ik nog op regelmatige basis in losse workshops en of stages.

Vanaf 1989 ontdekte ik  kalligrafie bij Joke van den Brandt  ,een passie voor letters, het inoefenen van een lettertype,verschillende schriften van formeel over informeel naar expressief, spelen met lijnen, kleuren en materiaal. Een tekst in inkt of verf op papier, oneindig, samenbrengen tot een mooi geheel.

In een snelle digitale wereld is kalligrafisch schrijven  van een tekst of gedicht een rustpunt. Het is immers zoveel meer dan alleen maar schoonschrift, kalligrafie krijgt naast de hand ook een beetje de ziel van de kalligraaf mee.  Met dan  last but not least de hartverwarmende waardering van de ontvanger van een werkje of kaart.

Bij verschillende grote kalligrafen uit Belgie en het buitenland volg ik lessen en al een paar jaar geef ik ook zelf cursussen , eigen werk wordt regelmatig tentoongesteld op allerlei locaties en kunsttentoonstellingen .

De pagina’s van het gastenboek en oorkondes van KU Leuven, Stad Leuven , Aarschot en provincie Vlaams-Brabant,  e.a. zijn door mij geschreven.

nicoledeputter@telenet.be

016 46 32 33 of  0495748227

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *